Kredittkort kan virke billig å bruke, men kostnaden blir lagt på varene du handler. Butikkene må nemlig betale gebyrer hvis du betaler med kredittkort, melder forbrukermagasinet FBI på NRK. Kredittkortselskapene tjener godt hver gang vi drar kortet; millioner av kroner på gebyrer vi aldri hører om.
 Handler du for eksempel klær for 6000 kroner med kredittkort, betaler du kun dette beløpet, mens butikken må betale rundt 150 kroner i gebyr til kredittkortselskapene. Denne brukerstedsprovisjonen, som gebyret kalles, må butikken dekke selv. Resultatet er dyrere varer, og ingen i finansnæringen tjener så mye som kredittkortselskapene.

– Sannsynligvis får alle varene butikken tilbyr et lite pålegg, bekrefter Karen Sofie Kaardal i Kredittilsynet. Dette gebyret rammer dermed alle kunder, uansett om man betaler med kreditt-, bankkort eller kontant.

Les mer på nrk.no
 

Om oss

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA) er en organisasjon av gjeldsofre som arbeider for å hjelpe andre gjeldsofre. Leder i GOA er Bengt Scheldt.

GOA ble stiftet i 1991 og har ca. 700 medlemmer.

I Gjeldsoffer-Alliansens formålsparagraf står det:

«Gjeldsoffer-Alliansen er en ideell og allmennyttig organisasjon hvis formål er å hjelpe gjeldsoffere, sette søkelys på deres problemer og arbeide for å forbedre aktuelle lover. Organisasjonen skal arbeide for å spre kunnskap om gjeldskrisens konsekvenser for samfunnet på kort og lang sikt.

Et gjeldsoffer defineres som en privatperson med en gjeldsbyrde han/hun i utgangspunktet greide å betjene, men som på grunn av forhold vedkommende ikke har vært herre over er blitt umulig å betjene i overskuelig fremtid.
Organisasjonen er nøytral i forhold til partipolitikk og livssyn.»les mer

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Hvordan kontakter du GOA?

Vår post- og besøksadresse er:

  • Pilestredet 17
    0164 Oslo.

Besøk kun etter timeavtale! Vi har stor pågang.

  • +47 22 36 30 59
  • Kontoret er åpent 09 - 16.
  • Vi leser alle meldinger vi mottar, men av kapasitetshensyn må vi prioritere å besvare våre medlemmer.