Inkassobyråene går av og til lagt over grensen for hva som kan aksepteres i sin iver etter å få skyldnere til å gjøre opp for seg. Telefonene kommer til alle døgnets tider, og bærer av og til preg av direkte trakassering.
 Gjeldsoffer-alliansen har eksempler på skyldnere som blir oppringt på arbeidsplassen, hvor skyldnere avkreves forklaringer i kollegenes påhør. Også telefonsamtaler til mer eller mindre fjerne familiemedlemmer forekommer.

- Et av de styggeste eksemplene jeg kjenner til var en inkassomedarbeider som ringte til skyldners besteforeldre for å fortelle hvor dårlig barnebarnet var til å gjøre opp regningene sine, sier leder Bengt Scheldt i Gjeldsoffer-Alliansen.

I nyhetene på TV2 mandag, rettet han flengende kritikk mot inkassobyråer som går over streken.

- Vårt råd om å be inkassobyråene "å ryke og reise" gjelder ikke i sin alminnelighet, for ofte kan man oppnå betalingsutsettelse og andre fornuftige ordninger hvis man går i dialog med kreditorer og inkassobyråer. Men trakassering er det ingen grunn til å finne seg i, og vi anbefaler at overtramp blir påklaget til inkassoklagenemnda. Husk også at retten til å kreve salær bortfaller når reglene for god inkassoskikk ikke er oppfylt, sier han. 

Les også: Inkassokongene er verst av Ingebrigt Steen Jensen

Relaterte artikler!

 
Cron Job Starter