Det banker på din dør. Det kan være Lindorff!

Det kan være inkassobyrået Lindorff som kommer på uanmeldt besøk!

I Norge er det ikke tillatt for et inkassobyrå å komme på uanmeldt besøk. Det har Inkassoklagenemnda slått fast. Likevel kunne media 27.11.2008 fortelle at Lindorff hadde gjennomført et raid i Alicante-området i Spania. De hadde med seg en liste på 56 skyldnere, og klarte å få tak på 20 av dem. 15 av dem inngikk betalingsavtaler på stedet.

Unorsk praksis
Denne uanmeldte oppsøkende virksomheten er uvanlig. Den strider nemlig mot det som ansees som "god inkassoskikk" her i Norge. I et vedtak i 2004 slo Inkassoklagenemnda fast at hjemmebesøk skal varsles på forhånd, men i Spania valgte Lindorff å se bort fra dette. Ifølge kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen har de lagt til grunn regelverket i Spania. GOA reagerte kraftig på denne praksisen. - De legger igjen etikken hjemme og finner smutthull der de kan finne det, uttalte GOAs leder til media

. Les mer

Dagen etter ønsket NRK radio å lage en debatt mellom kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen i Lindorff og GOAs leder Bengt Scheldt om temaet uanmeldte hjemmebesøk. Noen debatt våget ikke Lindorff å delta på, så det endte opp med to enkeltintervjuer.

Lindorff har varslet at det kan bli aktuelt å forsøke på lignende raid i Thailand.

Til dem som måtte oppleve å få Lindorff (eller andre inkassobyråer) på døren, har vi følgende råd:

Uansett om de har meldt sin ankomst eller ikke, har du ingen plikt til å slippe dem inn, dersom du ikke ønsker det.
Hvis du imidlertid slipper dem inn, bør du definitivt IKKE skrive under på noe som helst der og da.

Ta heller i mot dokumentet og rådfør deg med kompetente personer før du skriver under på noe.
1. Det er ikke sikkert kravet er rettskraftig (gyldig). Det kan være foreldet, da blir du direkte lurt ved å skrive under.
2. Vær også klar over at å inngå avtale med én kreditor, hjelper deg svært lite dersom en annen kreditor går til namsfogden. Namsfogden tar nemlig ikke hensyn til frivillige avtaler, bare til andre lønnstrekk!
(Når du da blir tvunget til å bryte avtalen du gjorde med den første kreditoren, vil denne sannsynligvis omtale deg som en kjeltring som ikke er til å stole på.)

GOA henstiller alle som opplever uberettige inkassokrav fra Lindorff å ta kontakt.
Myndighetene må få mer innsyn i dette firmaets uetiske råkjør.
Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Del artikkelen via sosiale medier.
0
Delt
 

Om oss

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA) er en organisasjon av gjeldsofre som arbeider for å hjelpe andre gjeldsofre. Leder i GOA er Bengt Scheldt.

GOA ble stiftet i 1991 og har ca. 700 medlemmer.

I Gjeldsoffer-Alliansens formålsparagraf står det:

«Gjeldsoffer-Alliansen er en ideell og allmennyttig organisasjon hvis formål er å hjelpe gjeldsoffere, sette søkelys på deres problemer og arbeide for å forbedre aktuelle lover. Organisasjonen skal arbeide for å spre kunnskap om gjeldskrisens konsekvenser for samfunnet på kort og lang sikt.

Et gjeldsoffer defineres som en privatperson med en gjeldsbyrde han/hun i utgangspunktet greide å betjene, men som på grunn av forhold vedkommende ikke har vært herre over er blitt umulig å betjene i overskuelig fremtid.
Organisasjonen er nøytral i forhold til partipolitikk og livssyn.»les mer

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Hvordan kontakter du GOA?

Vår post- og besøksadresse er:

  • Pilestredet 17
    0164 Oslo.

Besøk kun etter timeavtale! Vi har stor pågang.

  • +47 22 20 64 12
  • Kontoret er åpent 09 - 16.
  • (Juli 09 – 15).
  • Vi leser alle meldinger vi mottar, men av kapasitetshensyn må vi prioritere å besvare våre medlemmer.
Cron Job Starter