29 personer fra forskjellige steder i Norge har nå politianmeldt Sector Invest for svindel. Den alvorligste anmeldelsen omfatter også trusler!

Vedkommende hadde betalt sitt honorar til Sector Invest, men hørte ikke mer fra firmaet. Etter mange telefoner og mailer fikk han endelig kontakt med daglig leder Louis Tallak Bygland, og fremførte sine klager. Da han avsluttet med å si at han vurderte en politianmeldelse, svarte Bygland: Dersom du anmelder oss, kommer vi på døren din!

Uheldigvis for Bygland sto kundens kone like ved telefonen og hørte hva som ble sagt.

 

En annen sak startet for to år siden. En kunde ble da lovet bistand til å søke om gjeldsordning hos namsmannen. Kunden ble holdt med godt snakk og ingenting skjedde. I dag kunne han vært et og et halvt år ute i en gjeldsordning, med bare tre og et halvt år igjen. I stedet må han nå begynne fra start!

 

GOA kontaktet Forbrukerombudet 18. september og ba dem vurdere "lotteriet" som Sector Invest reklamerte med. (Firmaet lover å dele ut kr. 100.000 til en tilfeldig kunde som har delt deres budskap eller kommentert deres innlegg i media. Trekningen skal etter sigende finne sted 1. desember 2015.)

Ombudet undersøkte også firmaets abonnementsordning, der kundene kunne binde seg til å betale månedlige avdrag via sitt mobilabonnement. Ombudet fant ut at en slik abonnementsavtale krevde konsesjon, og det hadde ikke Sector Invest. Ordningen ble derfor stengt på dagen!

 

Forbrukerombudet hadde også vært i kontakt med NAV sentralt angående ordlyden på firmaets webside:

"Våre tjenester blir regelmessig anbefalt av NAV kontorer i Norge."

NAV meldte tilbake at de ikke hadde anbefalt Sector Invest. Forbrukerombudet gav deretter firmaet frist til torsdag 22. oktober til å fjerne denne ordlyden. Den ble først fjernet 23. oktober.

 

Dette er den største svindelsak som GOA har vært innvolvert i, når man ser på omfanget. Så langt har 72 personer kontaktet GOA, i tillegg til 25 som kontaktet Forbrukerrådet.

 

Det må være tillatt å spørre om firmaet fra start ble etablert med svindel for øye? To momenter peker nemlig i den retningen:

1. Honoraret var satt relativt lavt, kr. 500 pr. måned. Spørsmålet er om det ble det spekulert i at få ville klage eller anmelde firmaet for et så lavt beløp? Det var tydeligvis viktig å holde flest mulig melkekuer på gress lengst mulig.

2. Sector Invest hevder å kunne dokumentere alle inn- og utgående samtaler. Imidlertid hevder flere tidligere kunder at de har blitt oppringt flere ganger, men samtalen ble brutt så snart de svarte. Dermed kunne Sector Invest dokumentere: Vi har ringt Peder Ås x antall ganger, han svarer aldri!

Spørsmålet er om denne "dokumentasjonen" var en del av strategien fra start?

 

Dersom det er andre som har betalt honorar til dette firmaet, uten å oppnå kontakt etterpå, hører vi gjerne fra dere.  Send en mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Samtidig imøtegåelse fra Sector Invest AS

Sector Invest AS ble tilskrevet 27. oktober og tilbudt å gi et tilsvar, men de har ikke svart.

 

TV2 hadde lørdag 7. november et innslag om Sector Invest AS. De hadde i forkant forsøkt i over en uke å få Louis Tallak Bygland i tale, men han nektet å la seg intervjue. TV-innslaget ble fulgt opp med en artikkel på internett.  Les mer

 

Vi merket oss at firmaets advokat Roger Foyn hevdet at de hadde hatt 1 000 kunder, men han kunne ikke dokumentere det !!

 

Om oss

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA) er en organisasjon av gjeldsofre som arbeider for å hjelpe andre gjeldsofre. Leder i GOA er Bengt Scheldt.

GOA ble stiftet i 1991 og har ca. 700 medlemmer.

I Gjeldsoffer-Alliansens formålsparagraf står det:

«Gjeldsoffer-Alliansen er en ideell og allmennyttig organisasjon hvis formål er å hjelpe gjeldsoffere, sette søkelys på deres problemer og arbeide for å forbedre aktuelle lover. Organisasjonen skal arbeide for å spre kunnskap om gjeldskrisens konsekvenser for samfunnet på kort og lang sikt.

Et gjeldsoffer defineres som en privatperson med en gjeldsbyrde han/hun i utgangspunktet greide å betjene, men som på grunn av forhold vedkommende ikke har vært herre over er blitt umulig å betjene i overskuelig fremtid.
Organisasjonen er nøytral i forhold til partipolitikk og livssyn.»les mer

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Hvordan kontakter du GOA?

Vår post- og besøksadresse er:

  • Pilestredet 17
    0164 Oslo.

Besøk kun etter timeavtale! Vi har stor pågang.

  • +47 22 20 64 12
  • Kontoret er åpent 09 - 16.
  • Vi leser alle meldinger vi mottar, men av kapasitetshensyn må vi prioritere å besvare våre medlemmer.
Cron Job Starter