På sin webside skriver Bank2:

«Våre omstarts- og refiansieringslån gir deg ny økonomisk handlekraft.» (GOA går ut fra at Bank2 mener refinansieringslån.)
«Vi i Bank2 er spesialister på refinansiering av forfalt og misligholdt gjeld. Det kan være lønnsomt å få samlet alle lånene hos oss. Vi skreddersyr løsninger for hver enkelt kunde.
Husk at vi krever sikkerhet i form av fast eiendom eller kausjonist for alle lån.»

Dette skriver altså Bank2 på sin webside. Det de imidlertid ikke skriver, er at kunden ikke må befinne seg nord for Tromsø! Denne overraskende beskjeden fikk en av våre medlemmer, som hadde latt seg besnære av Bank2s løfterike annonse og søkte om lån.

GOA trodde først at dette var en grov spøk, men Bank2 hadde gitt svaret skriftlig. Vi legger ved svaret vedkommende fikk.

From: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Subject: Tilbakemelding

Hei og takk for tilsendt skjema.

Jeg har tatt en rask gjennomgang av situasjonen og ser at dere klart ville vært tjent med en refinansiering og at dere har en likviditet som skulle være tilstrekkelig til dette.
Imidlertid tror jeg vi vil få problemer med finansieringen i Bank2 ASA. De har vedtatt at de ikke ønsker å yte finansiering nord for Tromsø. Deres bolig synes å ligge på en øy nord for Tromsø. I tillegg skal eventuelle boliger i området være innenfor normal pendleravstand til storby.
Dersom vi skal lykkes i å få på plass en løsning for dere, er min vurdering at dere vil trenge tilleggskausjon. Dette bør trolig være tilleggspant i annen manns faste eiendom og denne bør ligge enten i Tromsø sentrum, evt. sørover i landet.
Vi beklager at disse beslutningene får stor innvirkning på en del situasjoner, deriblant deres. Det er allikevel ingenting vi kan gjøre annet enn å råde dere til å se om det finnes f.eks. aktuelle familiemedlemmer som kunne tenke seg å hjelpe dere med en slik realkausjon.

Ber dere vurdere dette. Mottatte opplysninger blir liggende hos meg en stund fremover.

Med vennlig hilsen

Gjeldsmegling AS

Lena K. Heimstad
Megler

Relaterte artikler!