Bengt Scheldt får gåsehud av å tenke på hvor mange som kommer til å slite med kredittkortregninger på nyåret - TV2

FRYKTER HØYERE RENTE: Bengt Scheldt, leder i Gjeldoffer Alliansen mener mange vil slite når renten settes opp.

AV: Kathleen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

– Jeg får gåsehud av å tenke på nyåret

Leder i Gjeldoffer-Alliansen spår at så mange som 100.000 mennesker vil slite med kredittkortgjeld de har pådratt seg under julehandelen. 

Ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå vil norske detaljhandlere omsette for 4,7 milliarder kroner i desember, noe som er langt mer enn de andre månedene i året. Samtidig melder namsmannen i Oslo om rekordmange saker.

Denne kombinasjonen bekymrer leder i Gjeldoffer-Alliansen Bengt Scheldt. Han spår at så mange som 100.000 mennesker vil slite med kredittkortgjeld de har pådratt seg under julehandelen.

– Det er jo skremmende. Jeg får gåsehud når jeg tenker på hva en del av menneskene som har betalt julegaver på forskudd kommer til å oppleve i februar og mars, sier Scheldt til Nyhetskanalen.

Han mener økningen i antall saker hos namsmannen er en klar indikasjon på at mange kommer til å slite med å betale ned kredittkortgjelden sin på nyåret.

Les også: Kredittkortgjeld på 70 000 satte drømmebryllupet i fare

Vi betaler ned mer kredittkortgjeld

Ikke lenger gull med kort

Har ikke lært

Scheldt hevder at kredittkortselskapene ikke har lært noe av finanskrisen, i motsetning til bankene som har blitt mer nøyaktig med behandlingen av lånesøknader.

– Kredittkortselskapene behandler fremdeles lånesøknader veldig lettvint. Det vurderer ikke om folk har økonomi til å betjene lånene, og ser ikke på hvor mange andre lån de har, men kun om man har betalingsanmerkninger eller ikke, sier han og legger til:

– De baserer seg kun på hva lånesøkerne selv oppgir, og mange oppgir mindre gjeld enn de faktisk har.

Han mener en måte å hindre at folk pådrar seg mer gjeld enn de kan betjene er at selvangivelsen må fremlegges dersom man søker om lån på mer enn 5000 kroner.

– Opium for folket
 
Gjeldoffer-Alliansen ble opprettet for om lag 20 år siden under den forrige gjeld- og ledighetskrisen. Scheldts erfaring med gjeldoffre gjør at han er bekymret for den lave renten.
 
– Lav rente er opium for folket. Man tror at den lave renten skal vare evig, men det kommer den ikke til å gjøre. De som sitter på kniveggen nå kan fort skjære seg hvis renten stiger. Og det vil den gjøre, understreker Shceldt.

http://www.tv2.no/nyheter/okonomi/-jeg-faar-gaasehud-av-aa-tenke-paa-nyaaret-3373212.html

Del artikkelen via sosiale medier.
0
Delt
 

Om oss

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA) er en organisasjon av gjeldsofre som arbeider for å hjelpe andre gjeldsofre. Leder i GOA er Bengt Scheldt.

GOA ble stiftet i 1991 og har ca. 700 medlemmer.

I Gjeldsoffer-Alliansens formålsparagraf står det:

«Gjeldsoffer-Alliansen er en ideell og allmennyttig organisasjon hvis formål er å hjelpe gjeldsoffere, sette søkelys på deres problemer og arbeide for å forbedre aktuelle lover. Organisasjonen skal arbeide for å spre kunnskap om gjeldskrisens konsekvenser for samfunnet på kort og lang sikt.

Et gjeldsoffer defineres som en privatperson med en gjeldsbyrde han/hun i utgangspunktet greide å betjene, men som på grunn av forhold vedkommende ikke har vært herre over er blitt umulig å betjene i overskuelig fremtid.
Organisasjonen er nøytral i forhold til partipolitikk og livssyn.»les mer

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Hvordan kontakter du GOA?

Vår post- og besøksadresse er:

  • Pilestredet 17
    0164 Oslo.

Besøk kun etter timeavtale! Vi har stor pågang.

  • +47 22 20 64 12
  • Kontoret er åpent 09 - 16.
  • (Juli 09 – 15).
  • Vi leser alle meldinger vi mottar, men av kapasitetshensyn må vi prioritere å besvare våre medlemmer.
Cron Job Starter