Gjeldsofferforening jubler over tiltak mot «uforsvarlig lånegallopp»

Norges Bank presenterer nye sedler.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix


Regjeringen har innført tre ulike typer gjeldsregistre som blant annet har som hensikt å gjøre det vanskeligere for kunder å få risikable forbrukerlån.

Av Jan Simonsen

Det jubler Gjeldsoffer-Alliansen over.

– Det er minst ti år siden Gjeldsoffer-Alliansen tok opp denne saken, og har siden bearbeidet politikere og media med informasjon og påtrykk. Endelig er registrene på plass, og vil forhåpentlig bremse på den uforsvarlige lånegaloppen som har florert i senere år, sier organisasjonens leder, Bengt Scheldt.

Gjeldsoffer-Alliansen har i flere tiår hjulpet personer med gjeldsproblemer, men har også vært klare på at mange har mer eller mindre selvpålagte problemer, godt hjulpet av uansvarlige utlånere. Organisasjonen har jobbet for et strengere og mer oversiktlig regelverk.

Les også: Gjeldsoffer-Alliansen glad for frysing av inkassosalærene

Idiotlån

Organisasjonen har valgt å kalle «forbrukerlån» for «idiotlån».

– Dersom du ikke klarer ditt daglige forbruk med det du tjener, vil du garantert ikke klare det med et lån til 25 % rente! Finansindustrien har klart mesterstykket å skaffe fotfeste for et nytt ord: Forbrukslån! Nå må publikum våkne opp og se hva denne galskapen har medført. Bare ordet i seg selv burde advare de fleste. Begynner man å basere sitt forbruk på lån, vil man raskt havne utfor stupet. Dette har allerede mange hundre tusen mennesker erfart, og har havnet i inkassobransjens klør, skriver Gjeldsoffer-Alliansen på sin hjemmeside.

Finansforetakene får med det nye gjeldsregisteret, et nytt verktøy for bedre kredittvurderinger, og oversikt over lånesøkeres usikrede gjeld. Forbrukere får bedre oversikt over egen økonomi, ved å sjekke egen gjeld via gjeldsregisterets nettsider, mener Regjeringen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

 

Vipps 124526

Bankkonto 1503.94.12826

 

Ref: Resett

Del artikkelen via sosiale medier.
0
Delt
 

Om oss

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA) er en organisasjon av gjeldsofre som arbeider for å hjelpe andre gjeldsofre. Leder i GOA er Bengt Scheldt.

GOA ble stiftet i 1991 og har ca. 700 medlemmer.

I Gjeldsoffer-Alliansens formålsparagraf står det:

«Gjeldsoffer-Alliansen er en ideell og allmennyttig organisasjon hvis formål er å hjelpe gjeldsoffere, sette søkelys på deres problemer og arbeide for å forbedre aktuelle lover. Organisasjonen skal arbeide for å spre kunnskap om gjeldskrisens konsekvenser for samfunnet på kort og lang sikt.

Et gjeldsoffer defineres som en privatperson med en gjeldsbyrde han/hun i utgangspunktet greide å betjene, men som på grunn av forhold vedkommende ikke har vært herre over er blitt umulig å betjene i overskuelig fremtid.
Organisasjonen er nøytral i forhold til partipolitikk og livssyn.»les mer

Gjeldsoffer-Alliansen (GOA)

Hvordan kontakter du GOA?

Vår post- og besøksadresse er:

  • Pilestredet 17
    0164 Oslo.

Besøk kun etter timeavtale! Vi har stor pågang.

  • +47 22 20 64 12
  • Kontoret er åpent 09 - 16.
  • (Juli 09 – 15).
  • Vi leser alle meldinger vi mottar, men av kapasitetshensyn må vi prioritere å besvare våre medlemmer.
Cron Job Starter