Bengt Scheldt mener det er urimelig å sammenligne økonomien til folk som har mistet alt med vanlige familier som har det økonomisk stramt

 

Sprøyt og tallmagi

Gjeldsoffer-Alliansens leder Bengt Scheldt er kraftig provosert over uttalelsene til namsmann Werner Skovly.

AV: Tone Merethe Ude / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Å, herregud for noen dumme påstander! Dette tror jeg ikke noe på. Det er slett ikke lukrativt å være i gjeldsordning. Det store flertall sliter tungt. Namsmannens uttalelser er sprøyt basert på tallmagi, tordner Bengt Scheldt.

 

Fremdeles kritisk
Han mener det er svært urimelig å sammenligne gjeldsofre med vanlige familier som har stram økonomi.

Det er stor forskjell på å miste alt kontra dårlig råd fordi man strekker seg langt for å få råd til en fint hus eller en flott bil. De nye satsene som er fornuftige og rettferdige gjør situasjonen litt bedre for folk i gjeldsordning, men fremdeles er det kritisk, mener Scheldt, som synes namsmannen i Sandefjord er talsmann for kreditorene.

 

Ikke råd til bursdag
Mange barn av gjeldsofre går ikke i bursdagsselskap av to grunner: De har ikke råd til å gi gaver til 20 andre barn, og de har heller ikke råd til å invitere tilbake til bursdagsselskap. Og siden man ikke kan få lån når man er i gjeldsordning, må mange få hjelp av familien dersom vaskemaskinen går i stykker, hevder Scheldt, som mener gjeldsordning er mye strammere enn det Werner Skovly påstår.

 

Noen ryker midt i gjeldsordningen fordi det blir for tøft økonomisk. De greier kanskje ikke å betale det kreditorene skal ha likevel, og dermed kan kreditorene begjære gjeldsordningen opphevet, sier Bengt Scheldt.

 

Bengt Scheldt, Gjeldsoffer-Alliansen

http://www.sb.no/nyheter/sproyt-og-tallmagi-1.844173

Relaterte artikler!

 
Cron Job Starter