Kredittbyråene (Dette er ikke inkassobyråer!) avgjør om du er kredittverdig eller ikke. De bruker en databasert modell for å beregne din kredittscore. Du kan finne ut hva som er registrert på deg, ved å fylle ut og sende skjemaet.

 

Viktig! Benytt den adressen du er registrert med i folkeregisteret. Sjekk at du har skrevet riktig før du sender!

 

Feltene merket med * må fylles ut
Captcha bildeOppdater bilde utfordring

 

 

Betalingsanmerkninger er en viktig del av denne scoren, men ikke den eneste. Opplysning om betalingsanmerkninger er imidlertid kredittopplysningsbyråene pliktig til å gi deg gratis. (Vi har observert enkelte "Gjeldsrådgivere" som tar betalt for å fremskaffe disse opplysningene. Dette ren svindel!)

 

For å få innsyn i hva Soliditet har registrert på deg, klikk her https://soliditet.no/privatpersoner/

Experian har nylig lansert en fin, rask service: Privatpersoner kan nå registrere seg i portalen https://www.minexperian.no/ og blant annet selv hente ut informasjon om egne kredittopplysninger. Du må ha BankID.

 

Dersom du ikke har BankID kan du fortsatt be Experian om gratis innsyn i alle registrerte betalingsanmerkninger om deg. Fyll ut skjemaet nedenfor og trykk på knappen. Du vil få skriftlige svar til den adressen du har i folkeregisteret. (Disse firmaene er svært nøye med personvernet!)

Du får en kopi av epostmeldingen tilbake til deg selv for dokumentasjon. Husk å fylle ut alle opplysninger, så riktig og fullstendig som mulig.