Kredittsjekk deg selv

Her får du informasjon om betalingsanmerkninger og frivillige pantstillelser. Disse opplysningene kan du innhente gratis, se nedenfor.

Vær oppmerksom på at betalingsanmerkninger blir slettet etter 4 år, selv om gjelden ikke er betalt. Dersom gjelden er betalt, skal betalingsanmerkningen slettes umiddelbart. Det kan allikevel ta en uke fra du betaler til den faktisk blir slettet.

Det er to byråer som kan fremskaffe disse opplysningene. Du bør kontakte dem begge, de kan ha litt forskjellig informasjon. Du må legitimere deg elektronisk f. eks med bankID. Dersom du kommer til et felt som krever betaling, har du trykket feil. Forsøk da på nytt – tjenesten skal være gratis.

OBS: På den utskriften du vil få, kan det være oppført gjeldsposter som allerede er betalt. De er da merket med: Status lukket. Vi har imidlertid fått opplyst fra byråene at denne meldingen er det bare du som ser! Banker og andre som sjekker deg, vil ikke se dette.

Gjeldsregisteret

Her kan du logge deg inn i Gjeldsregisteret sin innsynstjeneste. Tjenesten sikres med pålogging via ID-porten, og du får fullt innsyn i alle de opplysningene Gjeldsregisteret har om deg som privatperson.